Hvordan jeg håndterer eksamensstresset

Akkurat nå skulle jeg aller helst ha lest til eksamen og jeg har litt dårlig samvittighet for at jeg ikke gjør det. Kanskje du også sitter med den samme følelsen? Selv om mange har levert semesterets siste oppgave og tatt seg etterlengtet sommerferie, er vi flere som enda har eksamensstresset hengende over oss. Og det er nok mange som lar seg knekke av stresset. Så hvordan skal vi håndtere det? For hvis det er én ting mine år som student har lært meg, er det at stress gir deg ingenting. Tvert imot opplever jeg at stress har tilbakevirkende kraft. Når man stresser, er ikke fokuset optimalt og det kan hende at ting du vanligvis forstår og har et godt grep om, virker fjernt. Så her er noen tips jeg selv prøver å praktisere for å unngå stress og holde fokus.

 

Hold pausestunden hellig
Som alle skjønner er det viktig å ta pauser i lesingen, men det som også er viktig er at pausen skal være en liten ferie for hodet. Ikke tell minuttene til du skal begynne lesingen igjen, og ikke tenk på hvor mye du gruer deg til resten av dagen på lesesalen. Sørg heller for at du gjør ting som får tankene til å drifte bort fra pensum slik at du får slappet ordentlig av i pausene. 
 

Spis sunt 
Personlig er jeg aldri så fysen som i eksamensperioden. Det er helt greit det, men da er det viktig å fôre kroppen sunne ting når cravingen inntreffer, fremfor raske kalorier og hvitt sukker. Kroppen og hodet vil gjengjelde den tjenesten!


Egenkomponert nøtt- og fruktblanding. Superdigg om jeg skal si det selv.

Lytt til din egen kroppen
Det er lett å føle at man underpresterer eller ikke jobber nok, hvis man begynner å sammenlikne seg med medstudenter. For noen fungere det å tilbringe hele dagen og kvelden med hodet begravd i pensumbøkene. Slik er det ikke for meg. Jeg når et punkt hver dag hvor jeg ikke føler at innsatsen ikke gir noe utbytte lengre, at ting ikke fester seg og at hodet er utladet samtid som jeg er rastløs. Da velger jeg å stole på meg selv og legger bort bøkene for dagen. Jeg sier ikke at det ene er mer riktig enn det andre, men du må finne ut hva som passer for deg. 

Gå tur
Jeg går lange tur hver dag og det er noe jeg anbefaler på det sterkeste. For meg er det en tid der jeg virkelig klarer å koble av og la tankene flyte. Det å fylle lungene meg frisk luft gjør så godt og ikke minst får du bevegd kroppen som gjerne stivner til etter en lang dag på skolebenken. Min turkamerat 

Fokuser på det du faktisk har gjort 
Vi har en tendens til å være veldig strenge med oss selv. Vi føler oss dårlig fordi vi skulle vært litt mer effektive, gjort litt flere oppgaver eller lest litt flere sider - men hva med alt vi har gjort? Du har kommet noe steg lengre på veien med det du har gjort, enn du ville foruten. Så takk deg selv, og vært fornøyd med det du har gjort. Om det så bare var en halvtime med arbeid - alt er bedre enn ingenting. 

 

Kanskje du allerede tenker disse tingene selv, men noen ganger kan det være godt å høre det fra andre også. On that note, har du noen tips å dele med meg? Legg igjen en kommentar, jeg tar imot all hjelp jeg kan få! Lykke til, så snakkes vi. 

#blogg #bloggtips #eksamen #student #utdanning #tips #helse #hverdag #tirsdag #snacks #tirsdag 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits